Vem gör vad i projektet – övergripande ansvar

Under hela våren, sommaren och hösten har fältarkeologerna lämnat dokumentation, prover och fynd till de arkeologer som jobbar inne i Karolinerhuset. Här får du veta vad de gör!

IMAG0263

Linda och Helene är delprojektledare. De går igenom alla ritningar och dokumentationsblanketter och kontrollerar att de är korrekta. Till sist registrerar de allt i databasen Intrasis.

IMAG0264

Ivan är undersökningens fältprojektledare. Det är han som ansvarar för löpande metodval och prioriteringar inom undersökningen. Han har också kontakter med uppdragsgivaren Svenska kyrkan och med länsstyrelsen. Ivans viktigaste uppgift i projektet är dock att kontinuerligt arbeta med dokumentation och analysresultat, för att i slutändan kunna sammanställa en berättelse om undersökningsplatsen och Växjös kulturhistoria. Grunddragen i platsens tolkning är alltså klar i  princip samtidigt som den arkeologiska undersökningen avslutas.

IMAG0262

En annan viktig person i projektet är Tyra som ansvarar för alla fynden. Hon ser till att de tas omhand på ett korrekt sätt, tvättas och registreras enhetligt. Föremål av organiskt material som ben, horn, läder och näver läggs i speciella kylskåp, mynt och andra metaller som ska konserveras läggs i torrboxar och övriga fynd i kartonger.

Åsa Alering, Kulturparken Småland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s