Välbevarade källaren äldre än vi trott!

Arkeologerna Krister och Johan dokumenterar källaren

Arkeologerna Krister och Johan dokumenterar källaren

Den välbevarade källaren som vi tidigare har skrivit om här på bloggen har nu genom fortsatta undersökningar visat sig vara äldre än vad vi trodde. På ett av golven i källaren hittades keramik av typen yngre rödgods som dateras till sent 1300-tal-1400-tal vilket har justerat dateringen bakåt i tiden. Källarens historia har också visat sig vara mer komplex än vad som först framkom när vi började gräva.

Källaren har genomgått flera ombyggnationer och minst en reparation. För att kartlägga detta gör arkeologerna nu en murverksdokumentation där källarens uppbyggnad dokumenteras. Fler pusselbitar om källaren är på gång, vi har också indikationer på att huslämningar precis väster om källaren kan hänga samman med källaren och utgöra samma hus, men detta kommer våra fortsatta undersökningar få kartlägga.

Över grävningsytan börjar nu också alltfler medeltida indikationer dyka upp bland annat i form av yngre svartgods som användes under hög- och senmedeltid. Det är intressanta veckors utgrävningar som väntar oss!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s